Kako kreirati dobar brend za vaš e-commerce?

Vođenje biznisa e-commerca donosi mnoge prednosti. To je zabavan posao koji, sa pravim alatima, može dogurati daleko. U zavisnosti od proizvoda ili usluga koje nudite, takođe možete da se proširite globalno i da napredujete u svom poslovanju. Ali da biste stigli tamo, ili da biste uopšte stigli bilo gdje, morate imati jak brend.

Jak brend danas je mnogo više od samo dobrog proizvoda ili usluge. Radi se o marketingu, SEO-u, dobrom vebsajtu i posvećenosti, naravno. U mnogim od ovih stvari se može pomoći, uključujući izgradnju dobrog i funkcionalnog vebsajta i njegovu optimizaciju. Ali naravno, da biste išli daleko u industriji, morate i sami da budete pokretačka snaga. Ne postoji tajni recept ili skriveni trik da se stigne daleko – ali postoje alati koji mogu da ojačaju vaš brend i počnu da privlače kupce i saobraćaj za vaš e-commerce projekat.

Pokretanje online prodavnice je i uzbudljivo i zabavno. To je projekat koji vi kontrolišete, gdje možete sami da razvijete svoj posao. Ali obično je potrebno više od jedne osobe da bi se stvorio snažan posao e-trgovine. Često je potreban cijeli tim da bi se vodio uspješan posao e-commerca koji dobro funkcioniše - ali naravno, jedna osoba može sama da pokrene posao e-commerca i da ga sama izgrađuje.

Jedinstven koncept

Pokretanje online prodavnice je i uzbudljivo i zabavno. To je projekat koji vi kontrolišete, gdje možete sami da razvijete svoj posao. Ali obično je potrebno više od jedne osobe da bi se stvorio snažan posao e-trgovine. Često je potreban cijeli tim da bi se vodio uspješan posao e-commerca koji dobro funkcioniše - ali naravno, jedna osoba može sama da pokrene posao e-commerca i da ga sama izgrađuje.

Sam koncept, odnosno proizvod ili usluga koja se prodaje, očigledno mora biti jedinstvena. Ne mora da bude nešto što niko ranije nije uradio, ali mora postojati nešto čime se brend izdvaja iz gomile. To može biti bilo šta, od ručno pravljenih proizvoda, do usluga pretplate ili loyalty programa nagrađivanja. Najvažnije je da ono što prodajete ima nešto što se ističe i čini vaš brend jedinstvenim.

Dobra marketinška strategija

Sve vrste prodaje zahtijevaju marketing. Postoji mnogo različitih strategija koje možete koristiti prilikom marketinga svojeg brenda i proizvoda, uključujući plaćeni marketing putem oglasa ili organski marketing putem optimizacije pretraživača. Može biti teško samostalno izabrati kojim putevima da krenete, a angažovanje za pomoć konsultanta ili veb agencije koja je specijalizovana za oglašavanje može biti mudar izbor.

Opet, često je potrebno više od jedne osobe da bi se stvorio jak brend. Ali uz pomoć veb agencija, poput nas u Robotcode-u, možete preći dug put bez zapošljavanja radnika.

Poznavanje SEO i SEM

Ranije smo spomenuli SEO i može biti korisno znati važnost SEO-a i SEM-a danas. Znati šta da objavite, koje ključne riječi traže vaši klijenti i kako da koristite ključne riječi da biste sebe promovisali je od suštinskog značaja u današnjem marketinškom društvu. Ne postoje iste mogućnosti za korišćenje ključnih riječi trećih strana, koje su do sada bile jedna od glavnih strategija za marketing. To je zbog zakona o zaštiti podataka i GDPR-a. Umjesto toga, svijest o alternativnim strategijama može vas odvesti daleko - pogotovo ako prednjačite svojim vještinama.

Ali vođenje e-commerce poslovanja, uz učenje kako SEO i SEM mogu biti teški. Baš kao i kod oglašavanja, možda bi bilo pametno da angažujete veb agenciju da vam pomogne na tom putu. Mi u Robotcode-u, koji smo profesionalci u SEO-u, možemo da vam pomognemo da povećate svoj rast i vidljivost na Google-u dok se vi fokusirate na brigu o praktičnosti svog poslovanja.

Veb agencija koja vam može pomoći

Postoje samo prednosti obraćanja veb agenciji za oglašavanje, marketing i razvoj veba. Sa spoljnim partnerom kao što smo mi, takođe možete dobiti pomoć u pravljenju aplikacije, optimizaciji veb-sajta sa najboljim funkcijama, stvaranju jačeg brenda, pa čak i povećanju prodaje.

Pomaganje klijentima u vođenju uspješnog elektronskog poslovanja je nešto što mi u Robotcode-u radimo svakodnevno. To je naša strast i naša oblast stručnosti. Takođe, znamo veb razvoj, razvoj aplikacija, dizajn i još mnogo toga. I najbolje od svega? Naši konsultanti su takođe locirani u inostranstvu, što znači da možemo pomoći klijentima da se šire širom svijeta ako tako žele. Nadamo se da vam je ovaj post dao nešto više informacija o tome kako da pokrenete svoj posao e-commerca i izgradite jak brend. Ako ste zainteresovani da započnete partnerstvo, ili samo želite da saznate više o nama, uvijek ste dobro došli da nas kontaktirate.

Trebaju Vam usluge SEO optimizacije?