#

Prednosti angažovanja IT konsultanta

Vođenje biznisa donosi mnogo izazova. Bilo da ste generalni direktor, član menadžerskog tima, zadužen za zapošljavanje ili šef odjeljenja gdje imate veliku odgovornost i mnogi ljudi vam vjeruju da ćete se pobrinuti za sve što treba da se uradi. Osim rukovođenja cijelom kompanijom ili odjeljenjem, potrebno je da imate stabilne finansije i da su svi zaposleni srećni – takođe morate da znate da su sve pozicije popunjene i da vam ne nedostaje vještina. Morate znati da osoblje nije preopterećeno i da imate jaka i samodovoljna odjeljenja u cijeloj kompaniji.

 

Raditi kao konsultant znači iznajmiti svoje usluge kompanijama kojima su potrebne. Postoje sve vrste konsultantskih usluga, od dizajna do IT i finansija, a konsultant je često neko ko ima ogromnu ekspertizu u određenoj oblasti. To je specijalista, pomaže drugim preduzećima u oblasti koju najbolje poznaje.

Važnost snažnog IT odjeljenja

Jedno od najvažnijih odjeljenja u kompaniji je IT odjeljenje. Delimično zato što je IT ono što osigurava da sva tehnologija radi ispravno, svi sistemi i sve veb lokacije ili aplikacije. Drugo, mnogo puta IT gradi sisteme ili implementacije za preduzeća koja su od suštinskog značaja za napredovanje poslovanja. Ali šta se dešava kada nemate odgovarajuće IT veštine u svojoj kompaniji?

U zavisnosti od kompanije u kojoj radite, potreba za IT veštinama možda neće biti tako velika. Možda vam neće trebati više od jednog ili dva zaposlena koji uglavnom rade na tehnologiji, održavanju i radu web sajta i upravljanju IT-om kompanije. Možda vam je potrebno veće IT odjeljenje ili su vam bar povremeno potrebne veštine IT stručnjaka koji već ne radi u kompaniji. U ovim i mnogim drugim situacijama, IT konsultant može biti od koristi.

Šta radi IT konsultant?

Raditi kao konsultant znači iznajmiti svoje usluge kompanijama kojima su potrebne. Postoje sve vrste konsultantskih usluga, od dizajna do IT i finansija, a konsultant je često neko ko ima ogromnu ekspertizu u određenoj oblasti. To je specijalista, pomaže drugim preduzećima u oblasti koju najbolje poznaje.

Ponekad postoji neslaganje oko toga da li su konsultanti dobri ili loši, uglavnom zato što konsultanti nisu zaposleni u kompaniji. Umjesto toga, oni rade na zadacima, za unaprijed određen period. Međutim, angažovanje konsultanta je jedna od najpametnijih stvari koje možete da uradite. Zamislite sebe u toj situaciji – potreban vam je specijalista za razvoj softvera za projekat koji će trajati od januara do aprila. Razmišljate da zaposlite nekoga samo za projekat. Šta bi ste izabrali? Dug proces zapošljavanja koji vas možda neće odvesti tamo gdje želite da idete, ili IT konsultant sa pravim vještinama koji će se uključiti i raditi za vas nekoliko mjeseci dok se projekat ne završi i čije vještine više neće biti potrebne?

IT konsultanti imaju samo prednosti

Korišćenje konsultanta je nevjerovatno korisno jer vam daje vještine koje su vam potrebne, a da ne morate da zapošljavate osobu na duži rok. U Robot Code-u imamo svoje korene u IT-u i nudimo konsultantske usluge u nekoliko različitih zemalja, za različite vrste IT zadataka.

Prednost angažovanja IT konsultanta kod nas je naravno da steknete prave veštine za svoj projekat. Ali ono što nas čini jedinstvenim od drugih kompanija na tržištu je to što imamo neverovatno širok fond talenata iz kojih možemo da crpimo. Takođe imamo globalne konsultante, kao i regionalne, i svakog konsultanta biramo posebno za svaki zadatak. Pored našeg kadra, možemo da tražimo i druge konsultante ako projekat to zahtjeva.

Naši IT konsultanti rade na razvoju softvera, testiranju i automatizaciji, i još mnogo, mnogo više, pomažući preduzećima širom svijeta da uspiju svakog dana. U Robot Code-u takođe cijenimo dugoročna partnerstva i stoga možemo da pomažemo istoj kompaniji dugo vremena, tako što će po potrebi ojačati njihovo IT odjeljenje, konsultantom na jednu ili više godina.

Zašto bi trebalo da angažujete IT konsultanta

Umjesto da prolazite kroz duge procese zapošljavanja ili imate neadekvatno IT odjeljenje, razmislite da li bi IT konsultant mogao biti pravi izbor za vas. Ima toliko prednosti i bićete iznenađeni koliko je lako ako unajmite  Robot Code. Želite da saznate više o nama i kako radimo ili da saznate kako vam možemo pomoći? Ne oklevajte da nas kontaktirate danas i mi ćemo vam reći sve što treba da znate.

Korišćenje konsultanta je nevjerovatno korisno jer vam daje vještine koje su vam potrebne, a da ne morate da zapošljavate osobu na duži rok. U Robot Code-u imamo svoje korene u IT-u i nudimo konsultantske usluge u nekoliko različitih zemalja, za različite vrste IT zadataka. Prednost angažovanja IT konsultanta kod nas je naravno da steknete prave veštine za svoj projekat. Ali ono što nas čini jedinstvenim od drugih kompanija na tržištu je to što imamo neverovatno širok fond talenata iz kojih možemo da crpimo. Takođe imamo globalne konsultante, kao i regionalne, i svakog konsultanta biramo posebno za svaki zadatak. Pored našeg kadra, možemo da tražimo i druge konsultante ako projekat to zahtjeva.

Trebaju Vam usluge IT konsultanta?