Naša usluga

Korporativni web razvoj

Kako se razvijala tehnologija, tako su mnoge kompanije prestale da se razvijaju. Razlog leži iza činjenice da su mnogi mislili da pridavanje značaja toj istoj tehnologiji nije bitno, drugi se nisu ni trudili da joj daju na važnosti i savladaju materiju, jer njihova neukost na tu temu i strah baratanja istom je bio jači od volje za uspjehom. Treća istina je ta da baš zbog toga što mnogi nisu dali šansu tehnologiju ona je bila prinuđena da smijeni određena radna mjesta, prepolovi troškove kompanije, dovede do stope nezaposlenosti jer nečije- ne u digltalnom svijetu znači - itekako da.

Treba Vam korporativni web dizajn?

Autor:

Redakcija Robot Code

Na drugom kraju ove priče se nalaze oni koji nisu strahovali da uđu u koštac sa novim sistemom poslovanja, i izavši iz svoje zone komfora ušetali su u svijet uspjeha. U tim corporetive vodama, uspjeh je masu vidniji kako po statistikama koje ga prate tako i po bankovnom računu koji se ne ustručava da napreduje. Dodatna prednost (ona koju nisu opipali oni koji su se sustručavali da se okrenu tehnološkim dostignućima web corporate develomenta-a) jeste činjenica da vaš sajt predstavlja kasicu prasicu koja se ne umara dok ponavlja jednu te istu priču kupcima. Za razliku od telefona koji može da donese profit konkurenciji samo ako npr. agent prodaje koji radi za vas nije stigao da se vrati na vrijeme. Propušteni poziv u 21. vijeku je propuštena klijantela, ali i prilika. Kako se ne biste igrali gluvih telefona sa korisnicima svojih usluga, najbolje je da shvatite WCD kao sistem koji radi bez prekida i koji u skaldu sa najnovijim dešavanjima u kompaniji informiše klijantelu o novitetima, pogodnostima i svm benefitima koje mogu da ostavare kao korisnici vašeg sajta. Kada bi čovjek bio sajt, mogli bismo da ga uporedmo sa gospodinom koji stoji na ulici i dijeli propagandni materijal. Samo što čovjeka svi zaobilaze jer u našoj je prirpdi da budemio nepovjerljivi prema osobi koja tek tako stoji na ulicu i “napada“ ljude sa možda najkul ponudom ikad. Sajt sa druge strane je previše kul priča da bi je iko zaobišao.

Od dizajniranja za manje firme do velikih korporacija

Brzina kojom se razvio digitalni svijet skoro pa da parira brzini svjetlosti. Zbog toga trka koja se dešava među njima ali i nama je gusta. U toj trci učestvujemo svi bez izuzetka kako bismo briljirali na sledećim poljima kvaliteta:

- kvalitet priče/ponude koju serviramo konzumatorima proizvoda/ usluga;

- kvalitet potražnje;

- kvalitet konkurencije;

- kvalitet saradnika (u ovom slučaju mi).  

Dobar web development je prečica do sledeće saradnje ili sledećeg najboljeg projekta. Web development je nečujna preporuka vas samih potencijalnim klijentima ali i itetako bučan priliv novca na bankovnom računu. Stoga, dobro online ulaganje predstavlja marketing koji “visi u vazduhu“ po jednoj cijeni- onoj koju ste na startu spremni da uložite kako biste višestruko profitirali. 

Dobro kreiran sajt od malog biznisa pravi kompaniju sa velikim imenom, a dobra softverska kompanija zna kako da od zlatne ribice napravi ajkulu. I to je istina i moć koju samo korisnici digitalnih ulsuga razumiju i sa kojom se poistovjećuju nakon što to osjete digitalizaciju na svojoj koži. 

Bez obzira na to na kom stepeniku stepenista stojite, bilo da ste tek zagazili, bilo da ste na sredini ili ste pri samo vrhu- web corporate development je priča koja će promijeniti vaš pravac kretanja. Ako silazite niz stepenice pomoći će vam da krenete gore, ako se penjete pomoći će vam da preskočite koji stepenik bez pridržavanja za odgradu. Tako jednostavno, a nadasve komplikovano jer web development ima jasan cilj- progres, ali i jasne procese kroz koje moramo proći kako bismo tom vatrometu dali povod da ukrasi nebo. Razlozi za su brojni, ali počnimo od kredibiliteta. 

Kredibilitet, reputacija, stečeni ugled sve su to različiti termini za jedan pojam- povjerljivost. Dobra reputacija je ono kako nas drugi vide, doživljavaju. Ono za šta smo im dali povod kroz direktnu ili indirektnu komunikciju. Dobra reputacija je utisak koji su stekli prvi put, drugi put i svaki naredni. Održati dobru reputaciju je teško ali njegovati je malo lakše, ako znamo kako. 

Najbolja njega 21. vijeka se dešava putem online platformi, svih njenih formi jer ukoliko nismo prisutni online, nismo prisutni u svijetu biznisa ma kakav potencijal da imamo. Biznis se ovih dana održava onlne alatima koji su prozvod uma. Dakle, snaga je u nama ali i u pravillnom kanalisanju potencijala. Kada taj potencijal kanališemo pogrešno i kada dozvolimo da nas predvode loša upornost (ego), uvjerenje da sve možemo sami (inat), neznaje i manjak volje za finansijska ulaganja- naš posao nije ništa drugo do lažni profil na društvenoj mreži. Saglasni ste da takvi profili nemaju veliki broj pratilaca, ili ih nemaju uopšte. Kad bismo svi sve mogli sami, Zemlja bi bila ravna ploča. 

Nekad znamo šta želimo ali ne znamo kako do toga da dođemo. Onog dana kada krene da nas proganja to- „kako?“, vrijeme je da angažujemo pomoć prijatelja koji u ovom domenu podrazumjeva angažovanje softevrske kompanije da vam pomogne da postanete imućni, milioner, veliko ime. Kada postanemo veliko ime, znači da smo pokupili status brenda, a u Crnoj Gori su rijetki takvi igrači. Veliki igrači postaju veliki tek kada donesu takvu odluku, kada su premni da se izlože riziku. Tada jedan poziv mijenja sve, stoga ukoliko želite da budete ozbiljna konkurencija pazite koga zovete jer pogrešan broj može vaš brend svede na end.

Brend je zasebna grana marketinga i poslovanja jer brendiranje je najteži posao od svih. Onaj gdje sve kockice moraju da se poslože hiljadama i hljidama korisnika, a onaj koji ih slaže ste vi. Međutim niste sami u toj priči vać vam pomaže i sajt koji vam daje vjetar u leđa i ubrzava proces slaganja. Nekada je brendiranje bilo još teže jer je dobra vijest sporo putovala. Onda se pojavio internet i omogućio da loša vijest bude još brža. Omogućio je i da dobra vijest bude slabo primjećena a svaka greška uramljena. Zato se greške u 21. vijeku teško praštaju, jer nam internet ne dozvoljava da ih zaboravimo, a poslovanje ostaje obilježeno trajno. Zato se i obraćamo timovima koji znaju kako da spriječe grešek u online svijetu, kako da ih ispeglaju, prepakuju u dobru stvar- sajt

Dobar sajt je prednost. Dobar sajt vas predvodi iako sjedite za okruglim stolom. Dobar sajt je najbolja investicija jer ne zahtjeva kontinuirana ulaganja ali donosi kontinuirane prihode. On vam daje mogućnost da budete ispred svog vremena i uštedite na vremenu sa informisanjem onih kojima se obraćate, zbog kojih poslujete i zbog kojih zapravo prihodujete. To je online saobraćaj. Dobar online saobraćaj je kao semafor koji terperi zeleno na svakoj raskrsnici, ali samo ukoliko imate prave sradnike koji će “naštelovati“ zelenu boju web corporate designe-a onako kako i kad vama odgovara.

Šta mislimo pod korporativnim web sajtom?

Život nas uči da prodajemo priču svima ali isto tako nas nauči kod koga ta priča pije vodu, a ko koga i ne baš. I to je čar života jer ti nikad ne da da dovoljno odrasteš i dovoljno naučiš uprkos godinama koje nas jure. Isto tako nas nauči da uvijek tražimo pomoć, jer dvije glave su pametnije od jedne pogotovo ako druga dominira tematikom web corporate developmenta

Tokom direketne prodaje se vremenom nauči da ukoliko sagovornik ima stisnute pesnice u jendosmjenoj komunikaciji, prodaja neće biti baš zavidna ili se uopšte neće desiti. Zašto jednosmjerno? Jer prodaja ide u jednom smjeru ako je sagovornik nezaintersovan za komunikaciju ili ima baš loš dan, ili mu se jednostavno ne dopada kako izgledate. U tom slučaju ništa od prodaje. Međutim ukoliko sagovornik tvrdi da je nezainteresovan a njegovi dlanovi su otvoreni, dovoljno je samo malo da zagrebete površinu ponude koju servirate, i vaša kvota je bogatija za klasu. Osnovni problem prodaje, ono što definišemo kao nagaznu minu je raspoloženje sagovornika, koje se često obije o glavu- direktno.  Zato je online prodaja, ono što stiže do sagovornika prije nego što je otvorio vrata, ono što ga čeka spremno i ne razmišlja kakvog je raspoloženja klijenta. To nije sve, ukoliko korisniku nije dobar dan vratiće se naknadno kad se klijent najmanje bude nadao. Prodaja putem sajta je upornija od dirketne prodaje stoga je često i efektivnija, jer nema fizičko tijelo koje se umara i troši, i ima strpljenje koje je kreirano da traje beskonačno. Ne gubi dinamiku dok objašnjava ponudu, već drži tempo i profesionalnost na novou- 24/7. WCD je ono što indirektno prati skoro pa svaki korak, algoritam potoršača i dolazi po svoje- po dobru online prodaju

Najbolji elementi jednog korporativnog web dizajna

Dobar sajt je dobar biznis ali i sinonim za funkcionalano i održivo poslovanje. Predstavlja vas vjerodostojno, štedi vrijeme i novac a ujedno “provrti“ keš iz novčanika hiljade i hiljade korisnka na vaš račun.  

Dobar vebsajt iziskuje dobru softevrsku kompaniju, a takva kompanija mora da se pozabavi sledećim segmentima: 

- Da alanizira tržište u vaše ime (kako korisnike tako i konkurenciju); 

- Da detektuje ključne probleme, rešava ih i nalazi bolju soluciju za poslovanje; 

- Da donese kvalitetne promjene u poslovanju- unaprijedi ga;

- Da obezbjedi dobar search;

- Da obezbjedi da se korisnik vašeg sajta ne može nagledati.

Takvo poslovanje vam duguju vrhunski poznavaoci korporativnog web developmenta, a njih je malo stoga pažljivo birajte saigrače. Takođe se moraju ispoštovati elementi koji čine dobar sajt a to su:

1. Čista pozadina web paltforme- mala crna haljina virtuelnog svijeta. Što je sajt jednostavniji to je privlačniji i efikasniji za prenošenje podataka. Putovanje kroz vašu online ponudu mora biti lagano, a boravak na web-u ugodan, bez kompleksnih poteza koji će iscrpjeti korisnika i poslati ga direktno kod konkurencije. Ukoliko se manifestuje zamaranje oka i uma tokom čitanja, proizvod će biti zanemaren a svu pažnju će uzeti web platforma koja nije kreirana kako treba. Akcenat treba da bude na lakoći konzumiranja ukupne ponude a ne na lakoći prelaženja na drugi sajt.

2. Sjajno iskustvo korsinika je prioritet jer to je ono što ih dovodio opet na našu adresu i to je ono što nas reklamira bez uloženog centa. Zadovoljan korsinik će pričati o nama, nesvjesno ali i svjesno nas promovisati- džabe. Prvi utiska je trajan, stoga nek bude sjajan.

3. Navigacija mora biti jednostavna poput kompasa. Profit se bazira na logičkim potezima koji ne oduzimaju vrijeme, koji prave novac, koji udovoljavaju konzumatoru pri svakom potezu i kliku. Profit se bazira na prodaji priče bez komplikovanja. Što im plovidba kroz sistem bude smislenija, to će novac koji ste uloži biti opravdaniji na kratke, ali i isplativiji na duže staze.

4. Dobar sadržaj je ono zbog čega se vraćaju. Stoga isti ne smije biti napadan ali mora držati pažnju. Kreativnost prodaje, edukacija kupuje. Ukoliko im pružite zabavu i znanje- dobijate lojalne mušterije.

5. Konverzija!!! Postanite vlasnik online prodaje i budite spremni na promjene. Velike kompanije su postale velike jer su u svakom momentu bile spremne na rizik, a izlazak iz komfone zone donosi benefite svake vrste. Izgradite empatiju sa korisnikom tako što ćete razumjeti da je mušterija uvijek u pravu i kad nije. Kako? Jednostavno. Mušterija je iz njene percepcije u pravu jer ne poznaje materiju i ne zna da možda griješi. Tek kada polako i kroz zabavu objasnite kako materija funkcioniše, tada imate saigrača koji neće komplikovati saradnju već će doprinijeti istoj. Definišite njihove i vaše potrebe i iz njih kreirajte nove ideje. Sve to će vas na kraju dovesti do profita. Konvertujte malo u mnogo kroz digitalne platforme.

Uspjeh je stanje uma

Odlučnost je ono što definiše ljude koji znaju šta žele. Niko se nije rodio odlučan, a svi smo odrastali razmaženi (koliko toliko). Međutim razmaženost nam ne donosi karijeru već nam plasira kamenčiće spoticanja tokom kreiranja iste. Odlučnost sa druge strane nas pretvara u osobe koje su vjerodostojne poštovanja i u osobe koje sa razlogom nose status- navjećeg rivala na teritoriji. Odlučnost je dobra karakteristika ma kakav god život da imamo, ali samo ako krećemo od nule odlučnost je stav koji niko ne može da nam poljulja.

Sa druge strane ne možemo a da se ne zapitamo- šta može da izgubi čovjek koji nema ništa? Samo volju. Zato je i bitno ko su ljudi od dobre volje koji će da prate progres i budu vaši lojalni saradnici bez obzira koliko novca imate u novčaniku. Lojalan partner je partner koji krpi rupe u džepovima i pomaže vam da opstanete.

Najbolji primjer odlučnosti u Crnoj Gori dolazi preko našeg klijenta koji je 15. septembra 2020. imao samo ideju o biznisu. Vlasnički duo kompanije je tog dana ušetao u naše prostorije donoseći volju i otvoren um za prijedloge. Sastanak je rezultirao sa potpunim pružanjem povjerenja Robot Code-u. Baš tu je počelo kreiranje FlyEx kurirske službe od glave do pete. Baš tu smo i mi naučili kako izgleda saradnja sa klijentom koji je svaki korak napravio uz RC i svaki marketing povjerio timu koji se uhodavao na variozne načine. Tu smo doktorirali timski rad.

Prvi potezi iziskivali su kreiranje logotipa sa pažljivim odabirom boja. Pažljivo se birao i slogan kao  i dugoročna marketinška kampanja. Uslijedila je kupovina prvog vozila koje se brendiralo u skladu sa strategijom javnog nastupa. Nakanadno smo se fokusirali na agresivne IG i FB kampanje koje ne samo da su privukle pažnju populacije u Crnoj Gori, već su i inostrane kompnije primjentile boje FlyEx-a. Baš tu se igrica okreće u koristi dobrog marketinga i svega par mjeseci stara kurirska služba kupuje dva dodatna vozila iz redovnih sredstava finansiranja.

Presjek stanja koji smo napravili krajem godine donio je odluku da je vrijeme da opet uložimo u marketing, ali onaj koji će potvrditi da je FlyEx ušao u igru i da je odlučio da ostane. Takav marketing nosi naziv web development. Nakon optimizacije sajta, pokrećemo i GoogleAds kampanju koja je rezurtirala sa preko 200poziva na dnevnoj bazi i koja je dovela organizaciju kompanije na takav nivo  da su se dostave paketa odigrale u procentaži od 95% za 24h.

Slijede još dva nova automobila bez kreditnih zaduženja, iz redovnih prihoda, koja su posvjedočila da je za nepunih 12 mjeseci poslovanja FlyEx upetostručio svoj promet.

Ovo je projekat koji zovemo obostarno zadovoljstvo. Ideja koja je postala kompanija, flyex.me koji je postao flyex.global koji je trenutno je u fazi pripreme za internacionalni cargo transport.

Ideja koja je imala dobar marketing od a do š.

Sve usluge korporativnog web razvoja.